18 Temmuz 2009 Cumartesi

ŞEKERPARE


Gereçler:


500 gr. un,
4 yumurta,
400 gr. şeker,
1 limon.
1 büyük paket margarin.
Vanilya,
125 gr. şeker.
10 -15 adet badem.


İşlem Basamakları:


•�Büyük sana yağını 125 gr. un şekerle porselen bir kasede düz tahta kaşıkla karıştırarak iyice beyazlatınız,
•�Yumurta sarısı vanilya, limon kabuğu rendesi koyup 10- 15 dakika daha karıştırınız,
•�Sonra 500 gr. unu azar azar ilave edip iyice yediriniz,
•�2 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp düzgün yuvarlaklar yapınız,
•�Her parçayı biraz yassıltıp bir tepsiye aralıklı diziniz,
•�Ortalarına kabukları soyulmuş ikiye ayrılmış badem koyarak hafif bastırınız.
•�Orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartınız,
•�400 gr. şekerden hanımgöbeği şurubu hazırlayınız,
•�Tatlı fırından çıktıktan sonra üzerlerine hazırlanan soğuk şurubu dökünüz,
•�Tatlıları tepsiye soğuduktan sonra kırmadan alarak tatlı tabaklarına koyup servis yapınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder