Gereçler:
6 beyin (koyun)
100 gr. kaşar peyniri
5 yumurta
1 avuç galata tozu
Beyin haşlama gereçleri
1 limon
Kızartmak için sıvı yağlardan biri
İşlem Basamakları:
• Beyinleri haşlayınız.
• Soğuyan sudan beyinleri çıkarıp ikiye veya 3'e dilimlere kesiniz.
• Peyniri rendeleyip yumurtalara ilave edip çatalla ak ve sarıyı iyice ezilinceye kadar karıştırınız.
• Beyinleri una veya galeta tozuna sonra da çarpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda hafif pembe renkte kızartınız.
• Kağıt yayılmış tepsiye çıkartınız.
• Servis tabağına zevke göre yerleştiriniz.
• Limon dilimleriyle, maydanozla süsleyip servis yapınız.
Not: Galeta tozu yerine unda kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder