6 kişi için her iki kişiye bir böbrek hesaplayarak küçük ve bütün dana böbreği alın ve yarım saat sirkeli suda bırakın. Diğer taraftan 1 yemek kaşığı tereyağında 1 doğranmış soğan ve 125 gr. doğranmış beykını kurutmadan, orta ateşte pişirin. (Gerekirse 1–2 kaşık et suyu ile nemlendirebilirsiniz) Gelelim böbreklere: Sudan çıkarıp kurulayın ve dış zarını soyun. Hafifçe una buladıktan sonra başka bir tavada ve yüksek ateşte 5 dakika bol tereyağında kızartın. Ortalarından ikiye bölün ki, ortadaki kötü lezzetli sünger gibi yağ kısmını çıkarabilesiniz. (Bu pek çoklarının ihmal ettiği mühim bir noktadır). Böbrekleri ya yarım yarım veya çok büyükseler dilim dilim keserek tavaya koyun. Bütün mesele, keserken süzülüp tabakta biriken suyunu ziyan etmemektir. Tavadaki böbreklerin üzerine bu suyu ve kızartmış olduğunuz soğan ve beykınları, bir tutam tuz, karabiber ve 1 /3 fincan marsala şarabı katıp birlikte pişirmeğe devam ediniz. Şarap suyunu çekince bir avuç maydanoz atarak derhal servis tabağına geçirin, üzerine tavada kalan sosu döküp sofraya getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder