2 Ocak 2010 Cumartesi

TEL KADAYIFI

Gereçler:


500 gr. kadayıf,
1 küçük margarin,
150 gr. ceviz içi,
1 limon,
500 gr. şeker,
1,5 bardak süt veya su,


İşlem Basamakları:


• Kadayıfları küçük tepsiye koyunuz,
• Yağı eriterek kadayıfların üzerine gezdirerek dökünüz,
• Elle yavaş yavaş alt üst ederek yağı her tarafa yediriniz,
• Yarısını ayrı bir kaba ayırıp tepsidekileri tepsiye muntazam yayınız,
• Üzerine kıyılmış veya dövülmüş cevizi döküp yayınız,
• Cevizin üzerine ayırdığımız kadayıfları koyup her tarafını aynı kalınlığa getiriniz,
• Elle hafif bastırıp orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartınız,
• Fırından alır almaz üzerine bir - bir buçuk bardak sıcak süt veya su serpip hemen ağzını kapatınız (hafif yumuşaması için),
• 500gr. Şekerden hanımgöbeği şurubunu hazırlayınız,
• Soğukken sıcak kadayıfın üzerine döküp soğuyuncaya kadar bekleyiniz,
• Tatlı soğuyunca karelere veya baklavalara kesip tatlı tabaklarına koyunuz,
• Arzu ederseniz tatlıların üzerine birer parça kaymak koyup servis yapınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder