2 Ocak 2010 Cumartesi

BİSKÜVÜ EKMEĞİ

MALZEME:

5 adet yumurta 150 gr. Şeker
150 gr un


HAZIRLANIŞI:

Yumurtalar şekerle beraber (yumurta teli ile) varım saat kuvvetle çalkalanır bırakıncaya kadar çarpılır sonra elekten geçirilmiş un ağır ağır karıştırılarak ilave edilir Yalanmış kalıba dökülüp orta hararette fırında pişirilir. Piştiğini anlamak için ortasına temiz bir kibrit çöpü batırılır üzerine hamur bulaşmaz, temiz çıkarsa pişmiştir. Batırdığınız kürdan veya kibrit çöpü hamurdan üzerine bir miktar alırsa daha pişmesi lazımdır Esasen iyi pişen bir pasta veya kek elle üzerinden bastırılınca lastik gibi eski halini alır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder