4 KİŞİLİK
500 Gram koyun eti (Parça)
250 Gram nohut
1 Çorba kaşığı margarin yağı
1 Kahve kaşığı biber
1 Adet soğan – tuz
Bir tencereye ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış soğanları, tuz, biber ve yağı koyunuz. Harlı ateşte birkaç defa karıştırınız. Sonra üstüne çıkana kadar su koyunuz. Ateşi hafifletiniz. Pişmeğe yüz tutunca iyice haşlanmış, kabuklan soyulmuş nohutları ilave ediniz. Hep beraber pişene kadar ateşte bırakınız. Pişince servis yapınız. Bu yahni, tavada kızarmış patatesle yapılırsa patatesli yahni.tavada kızartılmış mantarla yapılırsa mantarlı yahni olur.
2 Ocak 2010 Cumartesi
NOHUTLU YAHNİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder