2 Ocak 2010 Cumartesi

ÇERKEZ TAVUĞU

1/2 kgr. Ceviz içi
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 adet tavuk
Tuz, karabiber
1/2 bayat ekmek


İşlem Basamakları:


• Tavuğu temizleyip, haşlayınız.
• Cevizi ayıklayıp et makinesinden bir kere çekiniz.
• 2 nci çekilişte ekmeğin ve biberin yarısını koyup çekiniz.
• 3 – 4 ncü çekilişte ekmeğin ve biberin hepsini koyup çekiniz.
• Çekme esnasında sızan yağları bir kapta toplayınız.
• Çekilmiş ceviz içini porselen bir kaseye koyunuz.
• Tavuğun suyundan kepçe kepçe koyarak cevizi sulandırınız.
• Boza kıvamına gelinceye kadar su ilave edip tuz ve kırmızıbiber atıp istediğiniz acılığa getiriniz.
• Tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp ufak parçalar halinde diliniz
• Didilen tavuk etlerine tuz ve karabiber serpip servis tabağına yayarak koyunuz.
• Üstlerine ceviz salçasını dökerek etleri tamamen kapatınız.
• Üst kısmını ceviz yağı ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapınız.


Not: Ceviz yağını çıkartmak çok zor geliyorsa yağ çıkarmak için uğraşmayın. Bir kaşık zeytinyağının içersine kırmızıbiber koyup ceviz yağı olarak kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder