Gereçler:
5 – 6 adet çekirdeksiz patlıcan
1 su bardağı süt.
1.5 kaşık un.
Tuz, karabiber.
1.5 kaşık tereyağı,
İşlem Basamakları:
• Patlıcanları harlı ateş veya fırında kabukları ile közleyiniz,
• Yanmış kabuklarını yukardan aşağıya doğru soyup patlıcanları hemen soğuk suya atınız,
• Sudan çıkarıp iyice yıkayınız,
• Bıçakla incecik kıyınız,
• Bir tencereye yağı ve unu koyup kızartmadan hafifçe kavurunuz,
• Kıyılmış patlıcanları ilave edip azar azar sütü yediriniz,
• 20 – 25 dakika pişirip ateşten alınız,
• Tuzu, karabiberi ve rendelenmiş peyniri, ayrıca ilave ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder