MALZEME:
İki Adet koç yumurtası
1 İri domates
1 Çorba kaşığı tereyağı veya sofra margarini
1 Tatlı kaşığı hardal
1 Çay bardağı kasar peyniri rendesi
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
Izgarası ve tavası ayrı lezzetlerde olan koç yumurtasının en hafif olanı domatesle pişirilenidir. Bu iş için alınan koç yumurtalarını kasapların derisinden ayırması lazımdır. Kasap ayırmamışsa bu koç yumurtasını avucunuzun içine alınız. Ortasından bir bıçakla fazla derin olmamak üzere yukarıdan aşağıya doğru yarınız. Başparmağınızı bu yarık kısımdan sokup İçerideki asıl pembemsi yumurta kısmını derisinden ayırıp çıkarınız. Domateslerin kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır, ufak ufak doğranır. Yağla ateşe oturtulur. Karıştırılarak bir salça elde edilir. Diğer tarafta koç yumurtaları ufak parçalara bölünür. Hazırlanan salçanın içine atılır, tuz, biber, hardal ilave edilir, suyunu çekinceye kadar pişirilir, indirilip üzerine kasar rendesi dökülerek servis yapılır.
2 Ocak 2010 Cumartesi
DOMATESLİ KOÇ YUMURTASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder