2 Ocak 2010 Cumartesi

İTALYAN USULÜ YAHNİ

Sığır eti pişirmenin çok eski bir şeklidir. Budun üst kısmından veya sokum tarafından bütün bir et parçasını hiç bir işlem yapmadan, doğrudan doğruya derin bir tencereye koyun. Her iki kişi için yarım kilo hesap ederek bir kilo sığır etine 6 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı ve kuşbaşı doğrandıktan sonra, etin üstünü kaplayacak ölçüde soğan, kereviz, havuç, patates ve şalgama ihtiyacınız olacaktır. Bu şekilde hazırladıktan sonra tencereyi harlı ateşin üstüne oturtun, kaynamaya başlayınca üzerine tuz ve karabiber ekip ateşi kısın. Kapağını kapatıp ağır ateş üstünde kaynamaya bırakın. Etin tamamen pişmesi için 2–3 saat gerekir. Sonra eti dilimleyip sosunu süzgeçten geçirin ve son dakikada etin üzerine dökün. Birkaç damla zeytinyağı ve bir limonun suyunu da ilave ederseniz lezzeti çok güzel olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder