Bu yemek küçük körpe havuçlarla yapılır. 3–4 kişiye yarım kg. havucun kabuklarını kazıyın, yıkayıp kurulayın ve bir yemek kaşığı tereyağı ile tencereye koyun. Sonra bir fincan et veya tavuk suyu, bir çay kaşığı un, bir tutam kıyılmış maydanoz ve 1/8 çay kaşığı hindistancevizi tozu ilave edin. Kapağını kapayıp ağır ateşte kaynamadan pişmeğe bırakın. Yarım saat sonra havuçlar yumuşayıp, sosu güzel bir kıvama gelince tencereyi ateşten indirin. Bir tutam tuz ve bir yemek kaşığı limon suyu ile birlikte çırptığınız bir yumurta sarısına havucun sıcak sosundan katıp karıştırın, sonra havuç tenceresine ilave edin. Karıştırın, yumurta pişer pişmez (ki bu bir dakikadan fazla sürmeyecektir) yemeğiniz hazırdır. Küçük kızarmış ekmek veya tostla servis yapmak güzel bir fikirdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder