Ordövr ikram ederken göz önüne alınması gereken husus kullanılacak malzemelerin birbirine uyum sağlamasıdır. Bu meze, havuz başında alınacak bir soğuk içkiden kokteyle kadar birçok durumlar için hazırlanabilir.
Önce enginarları güzelce temizleyin. Yani kalın sert dış yapraklarını çıkarıp, dikenli kısımlarını kazıyın. Yalnız bu işi yaparken enginarın en lezzetli kısmını atarak bir kütük halini almamasına dikkat edin. Tepesindeki orta yapraklarını açarak içini ucu kıvrık bir bıçakla oyun. Herhangi bir tarifeye göre enginarları pişirip suyunu süzün. Yumurtaları kaynatın, kabuklarını soyup dilimleyin. Lokma lokma doğradığınız enginarların çevresine yumurtaları dizerek servis tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak hazırlayacağınız hafif sosu üzerinde gezindirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder