4 KİŞİLİK
8 Tane Enginar
2 Tane soğan
1.5 Çorba kaşığı margarin yağı Tuz
1 Tane limon
250 Gram kuşbaşı et
Dereotu
Enginarların saplarını kesiniz. Yapraklarını ayıklayınız. Diğer tarafta bir kaba tuzlu su koyunuz. Ayıkladığınız enginar göbeklerini limonla ovup tuzlu suya atınız. Bir tencereye yağ ve kuşbaşı etleri, doğranmış soğanları koyunuz, iyice kavurunuz. Pembeleşince ince kıyılmış dereotu koyunuz. Birkaç kere karıştırıp indiriniz. Enginarları sudan çıkarınız. Su ile çalkalayınız. Eti kavurduğunuz tencereye döşeyiniz. Tuzunu serpip üstüne çıkana kadar su koyunuz. Orta ateşte pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder