2 Ocak 2010 Cumartesi

YUMURTALI KARİDES

Gereçler:


5 adet yumurta,
250 gr Karides,
3 kaşık zeytinyağı,
1 adet soğan,


İşlem Basamakları:


• Karidesleri haşlayıp kabuklarını ayıklayınız.
• Yumurtaları katıca haşlayıp bütün dairelere kesip servis tabağına diziniz.
• 3 kaşık zeytinyağını bir tencereye koyup içersine incecik kıyılmış soğanı koyup hafif pembeleştiriniz.
• Suda ezilmiş salçayı ilave edip bir iki de onunla karıştırınız.
• İçersine tuzu, biberi ve baharı ve yarım bardak su koyup 5 dakika kaynatınız.
• Sonra içersine Karidesleri atıp 1 – 2 dakika daha kaynatıp ateşten alıp limon suyunu dökünüz.
• Soslu Karidesleri servis tabağındaki yumurtanın üzerine döküp servis yapınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder