Gereçler:
750 gr istediğiniz cins balık,
1/2 demet maydanoz (Arzuya göre),
1 orta büyüklükte çay bardağı su,
1/2 demet dereotu.
1 adet limon.
İşlem Basamakları
• Balıkları çeşitlerine göre ayıklayıp iyice yıkayınız.
• Yayvan bir kaba veya küçük bir tepsiye yan yana yerleştiriniz.
• Üzerine zeytinyağını, suyu, tuzu, kıyılmış maydanoz ve dereotunu yuvarlak dilimlere kesilmiş limonları koyunuz.
• Tepsinin üzerine kapatıp orta hararetli ateşte veya fırında 7 – 8 dakika pişiriniz (Balıkların büyüklük ve küçüklüklerine göre süre azalıp, çoğaltılabilir).
• Soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder