2 Ocak 2010 Cumartesi

BALIK LİMON SALCALI

MALZEME:

1 kilo iri balık
8 bardak su
1 adet havuç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 fincan zeytinyağı
1 adet maydanoz
1 demet kereviz yaprağı
2 adet limon
Tuz
Defne


HAZIRLANIŞI:

Bu iste kullanacağınız balıklar (Levrek. Kefal. Palamut gibi iri balıklardır). Bir tencereye su parçalanmış havuç, dörde bölünmüş soğan, sarımsak, biraz maydanoz ve pulları kazınıp temizlenmiş, birkaç parçaya ayrılmış balık konur Altı dakika kaynatılır Soğuduktan sonra derisi kılçıkları atılır. Kalan etler bir tabaca yerleştirilir. Bir tas içinde zeytinyağı ile limon çırpılır ince kıyılmış maydanoz ila ve edilir. Balığın üzerine dökülür ve sofraya götürülür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder