2 Ocak 2010 Cumartesi

ZEYTİN EZMELİ KANEPE


Gereçler:


5 adet kanepelik ekmek dilimi
150 gr. zeytin veya 2 kaşık hazır zeytin ezmesi,
1 - 2 dal maydanoz yaprağı.
1/2 fincan zeytinyağı
1/2 fincan limon suyu.


İşlem Basamakları:


• Ekmekleri istenilen şekilde kesip hazırlayınız,
• Zeytin tanelerini sıcak suda bir saat ıslatıp kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarıp etli kısımlarını bir kaseye koyup kaşık veya çatalla iyice eziniz,
• Ezilen zeytin tanelerinin içine zeytinyağı ve limon suyunu koyup biraz yumuşatınız,
• Bu karışımı ekmek parçalarının üzerine muntazam sürüp maydanoz, turşu, domates, turp vs. ile üstlerini süsleyip servis yapınız,


Not: Hazır zeytin ezmesi ile yapacak olursanız bu karışımı olduğu gibi ekmeklerin üzerine kafi miktar sürüp üstlerini süsleyip servis yapmak gerektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder