Gereçler:
1 adet lahana,
1 kaşık fıstık
300 gr. kıyma,
2 adet soğan
1 kaşık salça,
3 kaşık yağ,
1 kaşık kuş üzümü,
Kırmızıbiber, tuz.
İşlem Basamakları:
• Lahananın koçan kısmını bıçakla oyarak koni şeklinde çıkarınız.
• Yıkayıp oyulan kısma tuz koyup yumuşayıncaya kadar az suyla haşlayınız.
• Suyunu süzüp soğuduktan sonra yaprakları ayırınız,
• Bir tencereye kıyma, doğranmış soğan, yağı, fıstığı koyup hafifçe kavurunuz.
• Sulandırılmış 1 kaşık salçayı, yıkanmış üzümü de koyup 1 -2 defa karıştırınız.
• Bir tepsiye 1 kat lahana yaprağı üzerine 1 – 2 kaşık kıyma içi, bir kat iç, bir kat lahana yaprağı olmak üzere kıyma ve yaprak bitinceye kadar döşeyiniz.
• Hepsini bıçakla kare veya baklavalara kesiniz.
• 1 – 2 bardak su koyup, kapak örtüp yapraklar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder