2 Ocak 2010 Cumartesi

İTALYAN USULÜ DANA KÜLBASTISI

4 KİŞİLİK

750 Gram dana külbastısı
1,5 Çorba kaşığı margarin yağı
1 Kepçe et suyu
1 Kadeh beyaz şarap
1 Çay kaşığı biber
1 Çorba kaşığı un, kıyılmış maydanoz

Etleri yukarıdaki gibi hazırladıktan sonra kızgın yağa atıp harlı ateşte çevire çevire pişirin. Etleri başka kaba alın. Tenceredeki yağa un karıştırarak un pembeleşinceye kadar çeviriniz. Sonra et suyu ve şarap, tuz, biber, sarımsak ilave ederek boza kıvamında bir sos yapınız. Kızarttığınız etleri servis tabağına alıp bu sosu üstüne dökünüz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder