Gereçler:
150 gr. tereyağı,
150 gr. un şekeri,
150 gr. fındık içi,
1/2 paket vanilya,
2 – 3 fiske limon kabuğu rendesi,
1,5 ceviz kadar yağ (kalıp için),
1,5 çorba kaşığı galeta tozu,
100 gr. ufalanmış bayat ekmek içi.
İşlem Basamakları:
• Erimemiş yağı puding kalıbına yoksa dibi yuvarlak bir tencereye ta baka halinde sürünüz,
• Kıyılmış fındık karıştırılmış galeta tozunu içine atıp, her tarafını kaplayınız,
• Porselen bir kasede, tereyağı ile un şekeri spatülle karıştırarak beyazlatınız,
• Sonra yumurta sarısını koyunuz,
• Diğer yanda yumurta aklarını çarparak köpürtünüz,
• Akları, çekilmiş fındığı, ufalanmış ekmeği, vanilyayı, limon- kabuğu rendesini, şekerli yağa katıp hal oluncaya kadar karıştırınız,
• Hazırladığınız puding kalıbına doldurup, kapağını sıkıca kapatınız,
• Kalıbı kendinden daha derin bir tencereye koyup yarısını geçecek kadar su koyunuz,
• Kapağını kapatıp orta hararetli ateşte kaynamaya bırakınız. (Bu esnada kalıbın içine su girmemesine, kapağında açılmamasına dikkat ediniz,
• Kaynamadan itibaren 1 saat 15 dakika pişiriniz,
• Ateşten aldıktan 15–20 dakika sonra kalıbı sudan çıkarınız,
• Soğuduğu zaman kalıbı ters yüz ederek pudingi yuvarlak servis tabağına çeviriniz,
• Sofraya vanilyalı salça ile alınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder