Güney İtalya'da festival zamanı leziz lasagne tepeciklerine her tarafta rastlayabilirsiniz. Bu durumda yenilgiyi kabul edip, çok karışık olan klasik tarifeyi bir yana bırakarak, sizlere aynı derecede leziz fakat kolay bir usulü anlatmayı tercih ediyorum.
Lasagne, yukarıda anlattığımız gibi, ev makarnasının 7–8 cm. genişliğinde olanıdır. Mozzarella peyniri dilimlerini, bol etli sosu, dilimlenmiş katı yumurtaları ve fındık büyüklüğündeki köfteleri hazırlayın. 6 kişilik erişte için köfteleri 100 gr. dana kıyması, 100 gr. çekilmiş tavuk eti, 1 yumurta, bir tutam maydanoz, tuz, karabiber ve 1 fincan ekmek ufağıyla yoğurun. Kızgın zeytinyağında kızartın.
Şimdi birleştirelim. Tereyağı ile iyice yağlanmış bir tencerenin dibine bir kat erişte döşeyin. Üstüne birkaç kaşık et sosu ve birkaç dilim mozzarella peyniri, tekrar erişte, üstüne sos, mozzarella, dilimlenmiş katı yumurta ve köfteleri koyun. Arzu ettiğiniz kadar böyle kat kat dizmeye devam edin. En üst erişte katının üzerine birkaç damla erimiş tereyağı damlatıp orta hararette fırında üstü altın renkli kabuk haline gelene kadar yarım saat pişirin. Başlı basma bir yemek olduğunu söylemeye bilmem gerek var mı?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder