Gereçler:
100 gr. yağ,
4 yumurta,
125 gr. un.
1 su bardağı su,
10 gr. şeker,
Tuz, vanilya.
İşlem Basamakları:
• Bir tencereye suyu, şekeri, tuzu, yağı koyup kaynatınız,
• Su kaynayınca 125 gr. unu koyup ve süratle karıştırarak ateşi kısıp 10 dakika pişiriniz,
• Ateşten alıp soğumağa bırakınız,
• Biraz ılıyınca 4 yumurta kırıp vanilya, limon kabuğu rendesi koyup yoğurunuz yumurtayı yediriniz, (Elle sıka - sıka)
• Ucuna düz huni takılmış bir torbaya hamuru doldurunuz (Hunisiz de sıkılabilir),
• Yağlanmış bir tepsiye koni şeklinde küçük küçük sıkınız,
• Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 40 dakika pişiriniz,
• Kuruduktan sonra fırından alınız. "Kurumadan alırsanız çöker, hafif fırında mutlaka kurutunuz."
• Bıçakla yanlarından delip içersine pasta kremi doldurunuz.
• Servis tabağına yerleştirip üzerine pudra şekeri serpip bisküvi olarak kullanabilirsiniz.
Not: Bu bisküvi bu şekilde kullanıldığı gibi birer yüzlerini erimiş çikolataya batırılıp dondurularak kullanılır (pötifur).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder