Gereçler:
1 Lt. süt, yarısı (Beyaz etin yarısı),
250 gr. şeker. Tarcın,
150 gr. pirinç, 1 çay bardağı tavuk suyu,
Tavuk etinin göğüs kısmının
İşlem Basamakları:
• Pirinci yıkayıp sıcak su ile l saat ıslatınız,
• Subye hazırlayarak süte geçiriniz
• Şekeri de koyup ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz,
• Diğer tarafta göğüs etini, lifleri boyunca didikleyiniz.
• Avuç arasında da yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atınız,
• Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltiniz,
• Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup hususi tahta tokmak veya bir kepçenin tersiyle dövmek suretiyle lifleri iyice eziniz,
• Ezilen lifleri muhallebi tenceresine koyup tekrar ateşe koyunuz,
• Ateşte tekrar döve döve karıştırarak 1 – 2 taşım kaynatınız (Etlerin muhallebide gözükmeyecek hale gelmesi lazımdır).
• Kepçe tavuk suyu koyunuz,
• Ateşten alınız,
• Hafif su ile ıslatılmış kaselere boşaltınız,
• Donunca tatlı tabaklarına ters çeviriniz. Üzerlerini tarçınla süsleyiniz,
Not: Tavukgöğsünü mutlaka taze kesilmiş tavuk etiyle yapınız. Aksi halde lifler iplik iplik olmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder